luni, 21 decembrie 2009

Filantropi străini atraşi de copiii străzii



A devenit deja o tradiţie pentru străini ca în preajma sărbătorilor de iarnă,să comită acte de filantropie,în România.Ţinta: copiii străzii. Străinii generoşi se întâlnesc cu aceştia,le oferă ciocolată,bomboane,banane,pepsi şi biscuiţi.Micuţii nevinovaţi se aleg de multe ori chiar şi cu bani.

În Timişoara există deja un număr mare de filantropi veniţi din Germania,care se întâlnesc cu copii ai străzii.Autorităţile române încurajează aceste practici,cu atât mai mult cu cât se apropie sărbătorile de iarnă,pretext cu care toţi trebuie să fim mai buni,mai darnici,mai iubăreţi. Singura lor preocupare este ca dulciurile date copiilor să nu depăşească termenul de valabilitate.

Ieri seară,orfelinatele şi şcolile speciale au decis să organizeze o seară în care filantropii străini îşi aleg copiii.Actele de filantropie vor fi filmate şi fotografiate,apoi postate pe internet,putând fi văzute şi de alţi filantropi.Domnul Pedro Filis a venit special în România pentru acte de filantropie,declarând că îl atrag mult copiii de la noi.La iniţiativa Bisericii,care susţine filantropia,actele se vor desfăşura atât în adăposturi de noapte,cât şi în şcoli şi chiar biserici,unde mulţi părinţi de copii săraci din mediul rural sunt nerăbdători ca micuţii lor să fie în centrul atenţiei filantropilor,pentru o anumită sumă de bani,desigur..

Deşi au trecut douăzeci de ani de la sosirea primilor filantropi străini,românii nu au luat obiceiul acestora,preferând să asiste,pasivi,cu gândul că poate într-o zi,şi copilul lor va fi implicat într-un act de filantropie. "Nu e în natura românului să iubească copiii străzii" a declara o asistentă socială. "Este ceva firesc",spune domnul Pedofil Lillisenses,care a dorit să rămână anonim."Noi le dăm câte o ciocolăţică,câte un bănuţ,iar ei ne dăruiesc ceva nepreţuit..ne dăruiesc iubire.Pentru aşa ceva,merită să ne lăsăm familiile acasă de sărbători,şi să îmbrăţişăm câte un copil năpăstuit".

Mulţi dintre minori îşi vor aminti ani buni de-acuma,şi vor aştepta şi la anul,de sărbători,întâlnirea cu un "nenea bun" mirosind a colonie,care le-a îndulcit viaţa cu câte o ciocolăţică şi o mângâiere.Niciun copil nu va fi discriminat,nici ce seropozitivi,care din contră,vor beneficia de atenţie sporită dn partea filantropilor.



times.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii