duminică, 15 februarie 2009

Introducere in valori

Sa vorbim despre valori... Sau mai bine nu. Sa vorbim despre bani,sex,dragoste si intentii..Sau mai bine sa tacem,nu?Atitudinea,oricare ar fi ea e degeaba.Pentru ca nici pozele nu pot sa vorbeasca,dupa cum cred unii oameni ce probabil traiesc in basme,si isi formeaza certitudini dupa tot ceea ce vad,citesc,sau aud. "Crede si nu cerceta" e o deviza proasta,a unei gandiri limitate,despre care ma irita sa vorbesc.

Toate sunt relative,la fel ca libertatea de a alege.Tineri fiind,uitam de multe ori sensul nostru propriu al vietii,si ne aruncam in decizii nepotrivite scopurilor.Cu totii alergam dupa bani,mai mult sau mai putin,dar spune-mi tu,de cate ori ai vazut ca banul alearga dupa tine? LA fel ca intr-o relatie,e nevoie si aici de o reciprocitate.Daca nu e sa ai noroc,nu ai.. si oricat ai alerga dupa bani,tot degeaba.Mai sunt si acele specimene care alearga dupa bani,dar pe tocuri.Si revenind..la reciprocitate,daca alergand dupa bani e ok,care e treaba cu tocurile? Ei bine,tocurile nu sunt un accesoriu potrivit in goana dupa bani. In goana dupa bani,gasim de la femei- la barbati,copii chiar,batrani si oameni ai statului. Ori daca o pereche de tocuri te face mai agil,asta inseamna trisare,sfidare si din nou trisare,pentru ca,NU toata lumea poarta tocuri,cu atat mai putin barbatii. E adevarat,pitzipoancele...tocuri...jante/genti hot wheels passionate, fara numar in impozite platite in urme de ruj,un lobby al problemelor triste de familie,o campanie individuala pentru promovarea mainii drepte..pe portofelul intins.Tinerii babalaci s-au invatat deja.Vin "tocurile",fata spune problema,se plange ca nu are,ca are,se cunosc putin,ca deh,formalitatea o cere.,si gata,sare banul.Fata pleaca ,"tocurile" multumite de "shpagutza' primordiala si gata.Vinde pontu la cealalta.
Bravul fenomen nu se numeste nici mai frumos nici mai urat decat "dama de companie".Asociatia femeilor integrate care beau apa plata cu lamaie,a celor care isi folosesc inteligentza dobandita in scopuri precum usurarea efortului de a munci,de a NU'ti construi singura o cariera,de a NU fi respectata nu doar formal.

Dragostea..cheia spre o usa...cumparata tot cu bani, a carei intrebuintare nu o gasesti decat atunci cand ti se inchide in nas.Un pseudo-sentiment,despre care toti credeti ca e permanent,si ca e scopul vietii,sa o gasiti. Cred ca fericirea aka dragostea pt unii,e compusa din fragmente,perioade,persoane si intamplari,care...puse cap la cap...formeaza tabloul final,in care descoperi ca fiecare parte a intregului TU s'a manifestat.In cadre diferite,cu personaje diferite..la varste diferite...in aceeasi evolutie.In evolutia ta,care nu va fi niciodata la fel cu evolutia altcuiva,masurabila in timp,experiente si partide de sex/luna. Ce era bun in relatia ta anterioara,si ce e in rellatia actuala? Comparatiile sunt esentiale,pentru a'ti da seama ca de fapt,ce erai ATUNCI,nu mai poti fi ACUM. Si ceea ce esti ACUM...nu vei mai fi LA ANU'!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii